În anul 1998, odată cu dorinţa noastră de a participa ca o echipă la Maratonul celor 24 de ore de înot, s-a pus problema alegerii unui nume reprezentativ. Fiind PICI, dar nu OLIMPICI, varianta LIMPICILOR a părut tuturor cea mai nimerită, dar şi cea mai haioasă. Mascota grupului ne-a fost alături şi ne-a purtat mereu noroc. În seria participărilor anuale la maratonul de înot, Limpicii s-au remarcat prin spiritul de echipă fără de care nu şi-ar fi putut înfrânge limitele.
Aceeaşi regulă de aur ne uneşte şi pe cărări de munte, acolo unde adesea orice pas greşit poate fi fatal. De la Tisa şi până la Dunăre, Limpicii au cutreierat Carpaţii noştri cu înnoită înfiorare la fiecare revedere a frumuseţilor meleagurilor româneşti. De la mic la mare, Limpicii participă nemijlocit la toate activităţile grupului: drumeţie, schi, înot, tenis de câmp, patinaj pe role, dansuri şi fitness. Deşi au vârste diferite, Limpicii sunt o mare familie, fiecare avându-şi rolul şi responsabilităţile sale bine definite în cadrul grupului, ducându-i astfel mai departe tradiţia.

ASOCIAŢIA SPORTIVĂ LIMPICII BRAŞOV
Înfiinţată în 2002, Asociaţia Sportivă LIMPICII Braşov are ca scop organizarea, desfăşurarea şi administrarea activităţilor fizice sportive în vederea educării fizice şi morale a tinerilor.
OBIECTIVE
Obiectivele asociaţiei sunt stabilite în concordanţă cu prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 şi a H.G. nr. 884/2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, respectiv de a contribui la îmbunatatirea şi menţinerea stării de sănătate a membrilor săi prin:

        • practicarea exerciţiului fizic şi a sportului

        • desfăşurarea unor activităţi cu profil educativ şi recreativ

        • integrarea copiilor consideraţi cu deficienţe fizice în cadrul tuturor activităţilor desfăşurate

        • îmbunătăţirea, sub toate formele, a bazei materiale necesare desfăşurării activităţilor fizice-sportive la nivel optim şi în condiţii de maximă securitate

        • asigurarea necesarului de resurse umane, formarea profesională a acestora în spiritul activităţilor de grup

        • susţinerea şi desfăşurarea de activităţi teoretice şi practice destinate dezvoltării turismului sportiv-recreativ, a drumeţiilor pentru descoperirea frumuseţilor naturii şi protejării mediului

        • elaborarea şi desfăşurarea de programe proprii, precum şi participarea la proiecte în concordanţă cu scopul asociaţiei

        • organizarea şi desfăşurarea oricărei alte activităţi compatibile cu scopul asociaţiei.

 

Programul activităţilor sportive este stabilit saptămânal, astfel: de luni până vineri, în funcţie de programul de şcoală al copiilor, au loc activităţi pe grupe (tenis, fitness etc), iar sâmbată si duminică au loc activităţile în plen (excursii, schi, înot etc.). În perioada vacanţelor şcolare, programul permanent se intensifică şi se adaugă taberele tradiţionale: tabăra de iarna – cantonament la schi, tabăra la mare, excursia mare pe munte (4-5 zile), excursii mai scurte (2-3 zile), excursii circuit cu o componentă culturală, etc.
Domeniile de activitate ale asociaţiei sunt:

        • sportul pentru toţi

        • schi, tenis, înot,

        • gimnastică, fitness

        • drumeţie, patinaj

Începând cu anul 2012, Asociaţia Club Sportiv LIMPICII Braşov este afiliată la Federaţia Română de Tenis, are sportivi care participă la concursurile aflate sub egida FRT și organizează, din 2015, Brașov Junior Tennis Championship, competiție aflată în Circuitul Național FRT care reunește anual la start peste 100 de copii din întreaga țară.